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Catálogo de Información Agropecuaria

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  15/09/2015
Actualizado :  10/09/2018
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  DEAMBROSI, E.; BLANCO, P.H.; PÉREZ DE VIDA, F.; ZORRILLA DE SAN MARTÍN, G.; ACEVEDO, A.; ÁVILA, S.; MÉNDEZ, R.; BLANCO, F.; ROEL, A.; PÍRIZ, M.
Afiliación :  ENRIQUE GERMAN DEAMBROSI CHURRUT, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PEDRO HORACIO BLANCO BARRAL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FERNANDO BLAS PEREZ DE VIDA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GONZALO ROBERTO ZORRILLA DE SAN MARTÍN PEREYRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANTONIO MARIA ACEVEDO VEGA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIFLOR STELLA ÁVILA SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RAMÓN FELIPE MÉNDEZ LARROSA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FEDERICO GUILLERMO BLANCO BORDÓN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALVARO ROEL DELLAZOPPA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARTÍN PÍRIZ CHIALANZA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Arroz: día de campo. Unidad Experimental Paso de la Laguna (UEPL). [Información presentada].
Fecha de publicación :  1993
Fuente / Imprenta :  Treinta y Tres (Uruguay): INIA, 1993.
Páginas :  51 p.
Idioma :  Español
Notas :  Día de campo de arroz correspondientes a la zafra 1992-1993 realizado el 11 de marzo de 1993.
Thesagro :  APLICACION DE ABONOS; ARROZ; CLIMATOLOGIA; ENFERMEDADES DE LAS PLANTAS; ENSAYOS DE VARIEDADES; ESCARDA; FITOMEJORAMIENTO; FITOPATOLOGIA; MALEZAS; MANEJO DEL CULTIVO; RIEGO.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/4970/1/DC-AZ-1993.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT100930 - 1INIFL - DDY/INIA/DÍA DE CAMPO ARROZ/1993DCA-1993

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  02/06/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  BRITO, G.; PRINGLE, D.; SAN JULIÁN, R.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DEAN PRINGLE, The University of Georgia, Animal Science Department, Athens, Georgia, USA.; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Predicting and segregating beef tenderness among uruguayan steer carcasses under commercial conditions using posmortem carcass traits, ph, temperature and colorimeter readings.
Fecha de publicación :  2004
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 50., 2004, Helsinki, Finland. Proceedings. Helsinki, 2004.
Idioma :  Inglés
Contenido :  In the food industry consumer-oriented quality approaches are more and more used if we consider the large development of marketing. The perception of the quality could be defined prior to purchase (beliefs and attitudes), at the point of purchase (intrinsic and extrinsic cues) and upon consumption (sensory attributes). The National Beef Tenderness Survey conducted in US (1990), documented a relative high incidence of toughness problems among different beef cuts for sale and identified the need to improve retail beef tenderness (George et al., 1999). The US beef industry has made it a priority to address the inconsistency in beef tenderness and has been developed strategies to ensure that all beef has acceptably tender. The development of tenderness based classification systems makes possible to identify carcasses with superior tenderness and add value to these carcasses that are undervalued in current systems. Studies have demonstrated that consumers recognized consistently differences in tenderness and they are willing to pay for this attribute (Boleman et al., 1997). Most of these systems evaluated by research are based on the relationship between muscle pH (Purchas, 1990; Wulf and Page, 2000), color (Wulf et al., 1997; Vote et al., 2003) and temperature (Jones and Tatum, 1994) with meat tenderness. This strategy to improve consistency of meat palatability ?tenderness as main factor- is also followed by principal meat export countries, such as Australia (Guarantee tenderne... Presentar Todo
Palabras claves :  FOOD INDUSTRY.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6809/1/ICOMST-2004.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO23180 - 1INIPC - DD
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